ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги пусна в експлоатация ФЕЦ Доля 9 в град Банкя

Публикувано на 03.12.2019

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги пусна в експлоатация ФЕЦ Доля 9 в град Банкя

През октомври 2019 г. заработи фотоволтаичната централа, която ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги изгради за нуждите на своя клиент и партньор в областта на енергийната ефективност – Доля-9-Ценев ЕООД.

Слънчевите модули са монтирани върху покрива на производствения цех на фирмата в гр. Банкя, а очакваната годишна генерация от централата е около 31 MWh. 

Доля-9-Ценев е специализирана в производството, преработката и търговията с месо и месни продукти. Постоянният ѝ стремеж към усъвършенстване и разработване на нови асортименти, предназначени за различни топлинни обработки я налагат като предпочитана марка на кулинарния пазар.

Предложението за оптимизиране на разходите за електрическа енергия е отправено към Доля-9-Ценев след извършен оглед на производствената база от експертите на енергийния търговец. В резултат на изграденото доверие между партньорите, производителят с готовност приема да инвестира в производството на екологично чиста енергия, с която да покрива част от собствените си нужди.

Соларният парк работи на пълни обороти, а изградената система за мониторинг показва във всеки един момент, генерираната енергия от централата и общата консумация на предприятието. Експертната оценка сочи, че срокът за откупуване на направените инвестиции ще бъде в рамките на 6 години и половина. 

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“, компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

Още новини